70e KUURNE-BRUSSEL-KUURNE | ZATERDAG EN ZONDAG 24-25 FEBRUARI 2018

ONKERZELE EINDELIJK ERKEND ALS HELLING


“Onkerzele een officiële helling in Kuurne Brussel Kuurne? Eindelijk! Ge kunt u niet voorstellen hoe content ik daarmee ben”, zegt een fietser die verder anoniem wenst te blijven.

’t werd tijd!

“Onkerzele een officiële helling in Kuurne Brussel Kuurne? Eindelijk! Ge kunt u niet voorstellen hoe content ik daarmee ben”, zegt een fietser die verder anoniem wenst te blijven.

“Ik rij hier voor mijn werk regelmatig, wat zeg ik, bijna elken dag die berg omhoog! Maar als ik dan al eens met mijn maten in de Manolito zit hier verderop, en een beetje buiten adem van de klim, dan lachen die mij uit : Onkerzeleberg … dat is geen berg, kijk eens in de gazet als er hier een koers passeert, dat staat nooit als ‘berg’ in de gazet. De Muur, de Kloosterstraat, dàt zijn bergen … En dan sta ik daar … met mijn mond vol tanden. Dus ja, écht content!

Want Onkerzeleberg, dat is misschien nog niet zo bekend als de Oude Kwaremont, maar als ge hier van beneden aan de Gavers tot helemaal aan de Brusselsestraat, dat is méér dan 2 kilometer bergop! En serieus bergop hé! Ge moet dat eens doen, met tassen vooraan uwe vélo, tassen achteraan uwe vélo. En dan zetten ze hier af en toe zo’n groot plakkaat voor de auto’s, dat meet of ze te rap rijden, dan passeer ik daar met de vélo, en daar staat op : 7 km/u, en dan lacht dat ventje … En ik lach terug! En als ik een slechte dag heb, stop ik dan al eens hier een beetje verder om een beetje ‘in mijn eigen te komen’ … Schoon zicht daar, als ’t schoon weer is, ge kijkt van Aalst tot de torens van Gent! en links den hof van ’t kasteel van Onkerzele. Geïnteresseerd? ’t schijnt dat het te koop is, meer dan 18 ha grond! Maar ’t meeste bergop!

Allez zeg, Onkerzele berg een officiële helling? Allez maat, ga je mee een bruinen drinken in de Manolito? Dat gaan ze nooit geloven …”

en als je de benen voelt kriebelen, ga daar eens fietsen, schitterende vergezichten! en kijk vooral niét naar de snelheid waarmee profs hier naar boven rijden … Oliver Naesen heeft op Strava op dit moment het record!

Powered by ExsitedHosted by EFFIX