70e KUURNE-BRUSSEL-KUURNE | ZATERDAG EN ZONDAG 24-25 FEBRUARI 2018

PLASTIBAC TROPHY


Om het rapst terug in Kuurne ...

De essentie van het wielrennen: om het rapst terug ... Hoe simpel kan het leven van een renner zijn: je start ergens, je rijdt een lus en je keert terug naar waar je vertrok.

Sommige koersen rijden ‘van stad tot stad’, maar stel dat we dat in Kuurne zouden organiseren, dan zou je starten in Kuurne, rij je 200 km ver en kom je ergens in de buurt van Maaseik, of tegen Bertrix en moeten al die renners hun vader of hun lief nog bellen om ze met de auto te komen oppikken. We houden het simpel, van Kuurne terug naar Kuurne, om het snelst terug! Maar wie is nu écht de rapste terug? Hoe zit dat dan met die lokale ronden?

Die lokale ronden, da’s maar voor de show, maar wie écht de eerste voorbijkomt aan die dubbele witte lijn op de Brugsesteenweg, die krijgt van Plastibac, fiere Kuurnse hoofdsponsor van deze hoogdag, een premie én de Plastibac Trophy! Hou het dus in de gaten. Dat zal rond 16.00 uur zijn, ze hebben dan al 170 kilometer gekoerst, over 12 puisten die we in het voorjaar nog ‘bergen’ mogen noemen. De eerste die passeert ‘aan de meet’ heeft al prijs. Wie kunnen kanshebbers zijn? Een aanvaller, een durver, een rappe, een met veel heimwee?


We weten natuurlijk nog niet welke renners er binnen een aantal weken aan de start zullen staan maar toch een aantal namen:

  • Lars ‘Plasti’ Bak?
  • Miles Scotson, en Miles, voor jou rekenen we het graag uit: 170 km is iets meer dan 105 miles
  • Maar op dit moment onze absolute topfavoriet ‘om het rapst in Kuurne terug’: Nathan Haas​

​Website Plastibac: link


 

Powered by ExsitedHosted by EFFIX