70e KUURNE-BRUSSEL-KUURNE | ZATERDAG EN ZONDAG 24-25 FEBRUARI 2018

VLAAMS MINISTER VAN SPORT MUYTERS OVER KBK


Kuurne-Brussel-Kuurne kent geen genade. Wie deze wedstrijd op z’n palmares wil, moet opgetrokken zijn uit staal en beton.

De erelijst liegt er dan ook niet om: Jasper Stuyven, Mark Cavendish, Tom Boonen, … Of in een verder verleden: Andrei Tchmil, Johan Museeuw, Roger De Vlaeminck. Stuk voor stuk klasbakken die liever hun kader in twee trappen dan zich gewonnen geven. Wanneer het peloton zich straks over de Oude Kwaremont, de Kluisberg en de Tiegemberg hijst, worden de renners weer toegejuicht door duizenden supporters en richten alle camera’s zich op hen.

Maar niet alleen brengt een wedstrijd als Kuurne-Brussel-Kuurne talloze mensen op de been om samen te supporteren, het motiveert ook vele duizenden Vlamingen om zélf op de fiets te kruipen. Om net als hun wielerhelden hun sportieve grenzen te verleggen.

Daarom scharen we ons met Sport Vlaanderen graag achter Kuurne-Brussel-Kuurne. Omdat we hopen dat deze sportieve hoogmis ook jou inspireert om zélf te sporten. Want hiervan zijn we rotsvast overtuigd: sporters beleven meer.

Philippe Muyters 

Vlaams Minister van sport 

 

Powered by ExsitedHosted by EFFIX