70e KUURNE-BRUSSEL-KUURNE | ZATERDAG EN ZONDAG 24-25 FEBRUARI 2018

WAAR GA JIJ KIJKEN NAAR KUURNE-BRUSSEL-KUURNE?


Je bent pas onlangs, door je schoonbroer, wat geïnteresseerd geraakt in fietsen. Je wil de sfeer van zo’n koers wel eens proeven, maar hoe begin je daar aan? En vooral waar?

Je bent pas onlangs, door je schoonbroer, wat geïnteresseerd geraakt in fietsen. Je wil de sfeer van zo’n koers wel eens proeven, maar hoe begin je daar aan? En vooral waar? 

1 — ’s middags in de kattestraat

Wat? Een vreemd schouwspel: renners starten net zoals velen hun werkdag met de ‘aanmelding’, maar bij hen gebeurt dat met véél meer publiek dan bij de gemiddelde werknemer aan de prikklok. Ga best staan tussen de Renbaan en Brugsesteenweg, want de renners passeren daar meestal een paar keer: ze gaan van de rennersbus naar het podium om zich te melden, keren dan vaak terug naar de warmte van de bus en voor en na de start komen ze nog eens voorbij in de Kattestraat. À propos: zouden we dat niet beter als ‘Koersestraat’ hernoemen? Zowel voor paarden als renners… Want weet er nog iemand waarom dat Kattestraat genoemd werd? Moet dat niet Kattenstraat zijn? Of was daar maar 1 kat? En leeft die nog? Van wie was die kat? Allemaal vragen die opgelost raken als we die straat gewoon hernoemen. Akkoord?

2 — La Houppe

Als je familie die dag ook nog wil wandelen, omdat het na de natte winter nu net een prachtige zonnige zondag is… Iets voor 14u. zorg je dat je in de bossen van La Houppe bent, daar passeert toch wel toevallig Kuurne-Brussel-Kuurne zeker? Nadien doe je nog een fikse wandeling, iedereen tevreden! En als je dan uitrust in een taverne en geniet van een plaatselijke ‘Quintine’, kan je de uitzending op Sporza mee volgen.

3 — ’s achternoens op den trieu

Of je het nu ‘Côte de Trieu’ of ‘Knokteberg’ noemt, ’t blijft een kuitenbijter! Een maximum stijgingspercentage van 13%, bijna op het einde van de klim... Parkeer je auto uit de buurt, want de klim is héél smal!

4 — op de hotond

Eigenlijk moet je daar de weken voor de koers al eens zelf gaan fietsen. Een mooie wat langere helling naar het hoogste punt van Oostvlaanderen, niet te steil, geen kasseitjes… En dan op de zondag van Kuurne-Brussel-Kuurne onder de indruk komen van de snelheid waarmee die profs daar ‘op het buitenblad’ naar boven jagen… En voor de pietjes precies: eigenlijk doen we de Hoogberg Hotond, want we komen van de Kruisberg in Ronse.

5 — In je eigen gemakkelijke zetel

Je hebt ’s morgens al de sfeer (en misschien wat meer) geproefd aan de start aan de Kubox.

Na het middagmaal heb je vrienden en familie uitgenodigd, taart voor de hoogdag besteld bij een Kuurnse bakker en je geniet samen van de rechtstreekse uitzending op Sporza. Je discussieert over de tactiek van je favoriet (of het gebrek eraan), over de kleuren van de nieuwe wielertruitjes… Over blonde en zwartharige podium-missen…

Je geeft commentaar op het commentaar van Michel en José (of van Christophe en Carl op Sporza radio) en je maakt weeral afspraken om ‘als het mooi weer wordt’ zelf ook wat meer te fietsen…

Powered by ExsitedHosted by EFFIX