De organisatie van Kuurne Brussel Kuurne heeft beslist om het parcours en het roadbook dit jaar niet te publiceren op de website vanwege de afgekondigde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Politiebesluit gouverneur W-VL :

Op 18 februari 2021 heeft de provinciegouverneur van West-Vlaanderen een politiebesluit genomen met maatregelen tijdens wielerwedstrijden in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Deze maatregelen gelden voor de provincie West-Vlaanderen.

  • Publiek is niet toegelaten aan de aankomst- en vertrekzones, alsook langsheen de volledige parcoursen tijdens de doortocht van de wielerwedstrijden.
  • Niet van toepassing op de sporters (deelnemers), de technische omkadering van de deelnemers van de wielerwedstrijd en de organisatiemedewerkers van de wedstrijd.
  • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht langsheen het volledige parcours van de wielerwedstrijd en dit telkens vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht.
  • Deze mondneusmaskerplicht geldt zowel voor de organisatiemedewerkers, de technische omkadering van de deelnemers als de sporters (deelnemers) tot het moment dat zij zich naar de startplaats van de wedstrijd begeven en bij interviews en tijdens de podiumceremonie.
  • Het mondneusmasker mag alleen voor de strikt noodzakelijke tijd worden afgezet, met name voor de duur om te drinken en te eten, om te roken/vapen, om de neus te snuiten of om te liplezen voor doven en slechthorenden.
  • Het organiseren van randactiviteiten of andere bijkomende commerciële activiteiten is verboden langsheen het volledige parcours van de wielerwedstrijd.
  • Het is verboden om een ‘particuliere’ drone te laten stijgen, landen of vliegen in een perimeter van 500 meter langs weerszijden van het parcours van de wielerwedstrijd vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht.

Deze maatregelen gelden tot 5 april 2021.

Beleef de koers thuis!

De oproep aan de wielersupporters klinkt eenduidig. 

“Beleef de koers thuis. Voor het scherm of via de radio. Woon je langs het parcours, hou dan rekening met de maatregelen én met het samenscholingsverbod van maximum vier personen.”

De politie zal deze maatregelen controleren, en streng optreden en verbaliseren indien nodig.
Dus: kijk op tv en vermijd een pv.

Download hier de pdf met daarin de meest gestelde vragen en antwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This