Met maar liefst 4 nieuwe hellingen krijgt Kuurne-Brussel-Kuurne in 2022 een uniek parcours. De passage doorheen het Henegouwse Pays-des-Collines werd flink uitgebreid en geeft de koers een eigen karakter met zowel een Vlaams als een Waals gedeelte.

Langs Vlaamse kant werd de Oude Kwaremont geschrapt, maar dat maakt de wedstrijd er niet noodzakelijk lichter op. Want in Henegouwen staat nu een behoorlijk pittig drieluik op het programma. Met Hameau des Papins, Le Bourliquet en de Mont Saint-Laurent ligt mogelijks een vroegtijdige schifting op de loer.

Tijdens de finale maken opnieuw de Kruisberg, de Hotond, de Côte du Trieu en de Kluisberg hun opwachting waarna de renners via het heuvelachtige Sint-Denijs en Bellegem richting finish vlammen.

Naast de Waalse toevoegingen zijn ook de Kattenberg en Berg Ten Houte nieuwkomers in Kuurne-Brussel-Kuurne. Wij kijken alvast in spanning toe hoe onze openingsklassieker zich dit jaar zal ontvouwen, na de opmerkelijke passage van Mathieu van der Poel in 2021!

Pin It on Pinterest

Share This