In 2020 verlegt Kuurne-Brussel-Kuurne z’n grenzen. De 72e editie krijgt een gloednieuw parcours waarbij 75 km nieuwe wegen zorgen voor een selectievere, spannendere rit met meer ontsnappingsmogelijkheden voor klassieke renners en vluchters. Tot zelfs diep in de finale. Een aanpassing die sprinters zeker nog de kans laat om in Kuurne de zege te pakken. Maar ze zullen nóg meer rekening moeten houden met dreiging.

Het keerpunt verschuift van Ninove naar Zottegem. Dit laat ons toe enkele mooie, nieuwe Waalse hellingen op te nemen in het Pays des Collines. Op dit Henegouwse grondgebied introduceren we de Mont Saint Laurent (bekend als Saint Sauveur). Via Flobecq beklimmen de renners La Houppe langs de lastigere kant.

Ronse, met zijn drieluik Kanarieberg – Kruisberg – Hotond, wordt het nieuwe hart van onze openingsklassieker. Waarna de Côte de Trieu en de Oude Kwaremont, die nu op minder dan 60 km van de aankomst ligt, opnieuw een passage krijgen.

Dit betekent ook meteen dat de laatste helling niet langer Nokereberg, maar de Kluisberg wordt. De finale zich zal ontvouwen op de smallere, golvende wegen van Sint-Denijs en Bellegem, waar ook de wind vrij spel heeft. Hier krijgt het peloton nog een mooie pittige kasseistrook te verteren. Er zijn bovendien niet langer twee, maar nog slechts één plaatselijke ronde. Dus de overlevingskansen van een vlucht worden nog iets groter.

Kortom, Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 wordt een openingsklassieker om naar uit te kijken!

Pin It on Pinterest

Share This