Net zoals het eliteparcours kreeg ook het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne voor Juniores een update.

De Oude Kwaremont verdwijnt uit het rijtje, maar met de Tiegemberg en de pittige kasseien van Berg Ten Houte worden twee nieuwe beklimmingen aan het juniorenparcours toegevoegd. Hiermee krijgen de renners nu in totaal 7 hellingen voorgeschoteld over een afstand van 116 km.

De finale bestaat uit het gekende vierluik Kruisberg-Hotond-Côte du Trieu-Kluisberg. Hierna keert het peloton via de heuvelachtige wegen rond Sint-Denijs en Bellegem (de lastige kasseien van de Beerbosstraat inbegrepen) terug naar Kuurne.

Met Cian Uijtdebroeks werd in de laatste editie van 2020 opnieuw een kanjer geboren in Kuurne. Want net als ex-winnaar van KBK voor Juniores, Remco Evenepoel, maakte Cian meteen de elitesprong. Met z’n 18 jaar is Uijtdebroeks, die voor Bora-Hansgrohe rijdt, dan ook de jongste renner van het wielerpeloton.

Benieuwd wie zijn opvolger wordt? Op 27 februari wordt het startschot van Kuurne-Brussel-Kuurne voor Juniores 2022 om 12.30u gegeven aan de Kubox (Kattestraat 188 Kuurne). Omstreeks 15.40u is de kersverse winnaar gekend!

Pin It on Pinterest

Share This